Inrichting Alzheimertuin Verpleeghuis De Stelle, Oostburg

 

VorigeVolgendeSluiten
VorigeVolgendeSluiten
VorigeVolgendeSluiten
VorigeVolgendeSluiten
VorigeVolgendeSluiten
VorigeVolgendeSluiten

Opdrachtgever: Zorgsaam

Ontwerpjaar: 2004

Fase: uitgevoerd (oplevering 2006)

De zorgtuin van het verpleeghuis De Stelle is ontworpen voor cliënten met een zwaardere vorm van alzheimer. Er is een losse, organische lijnvoering in de tuin toegepast, waarbij rekening is gehouden met rolstoelgebruikers. De tuin heeft goede toegankelijkheid en omsloten geheel, totaaloverzicht en rustgevende uitstraling, wat een veilig gevoel geeft. De tuin biedt bewoners de mogelijkheid om de zintuigen te prikkelen en de herinneringen te herbeleven. Dit komt tot stand door het gebruik van elementen in het ontwerp, zoals waterpomp, kruiden- en proefborder, waslijn, schommel enz.